Omdat er in de industriële sector een sterk toenemende vraag is naar het verplaatsen van objecten van uitzonderlijke formaten en gewichten ( > 200 ton), groeit ook de behoefte aan specifieke systemen die dit soort klussen aan kunnen.
Hierop inspelend, richt Holmatro Industrial Equipment zich op het horizontaal verplaatsen van zware lasten. Dergelijke geïntegreerde oplossingen vragen om innovatieve engineering.


Vanuit onze eerdere ervaringen hebben wij Advanced Mechanical Engineers benaderd om deze ontwikkeling voor ons te doen. Hun aanpak en verfrissende ideeën die gaandeweg het project ontstonden hebben ons aangenaam verrast. Voor ons was het bovendien erg prettig dat de constructeurs van AME de benodigde FEM-berekeningen in huis kunnen doen.
Dit is de doorlooptijd en interactie zeker ten goede gekomen. Ook de begeleiding tijdens het productieproces is door AME uitgevoerd, wat voor ons een zorg minder was. Er staat nu een nieuw concept waar wij, maar ook onze klanten, erg enthousiast over zijn. Later hebben wij AME nog gevraagd om onze tekeningen van op toleranties en maatvoering te controleren omdat de productie van deze onderdelen naar China werd verplaatst.

Ook bij de volgende specifieke opdracht zullen wij zeker weer de deskundigheid van AME inschakelen.

Diederik Bekkering, Key account manager
www.holmatro.com