Ottobock | Jos America te Nieuwkuijk is in 1954 opgericht en is groot geworden met machines voor de schoenreparatie. Gedurende de jaren heeft Ottobock | Jos America zich doorontwikkeld en een vooraanstaande plek verworven op het gebied van het ontwikkelen, produceren en leveren van machines en meetapparatuur voor de schoenreparatie, orthopedie, orthopedie-schoentechniek en podologie.

Sinds begin 2013 is het bedrijf onderdeel geworden van Ottobock, opgericht in 1919 te Berlijn door Ottobock en toenmalige prothesebouwer. Zijn visie over het herstel van mobiliteit leeft vandaag de dag nog voort. Het familiebedrijf Ottobock is sinds de oprichting uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider op het gebied van orthopedie en met meer dan 46 locaties wereldwijd bereikt het meer dan 100 landen.

Ottobock | Jos America ontwikkelt tal van machines en oplossingen in een heel specifieke markt waarbij de opdrachtgever volledig ontzorgd wordt. Onze afdelingen R&D en engineering maken gebruik van de diensten van Advanced Mechanical Engineers op het moment dat onze eigen capaciteit niet meer toereikend is. Zij reageren snel op onze vragen, de samenwerking is prettig en er wordt altijd gedaan wat er is beloofd. De Engineers van AME zijn snel inzetbaar, flexibel en wij kunnen daar altijd op terugvallen. De mogelijkheid van het meeleveren van een compleet CAD-station inclusief het programma Inventor is erg makkelijk en snel geregeld. Dat AME zich aan de andere kant van het industrieterrein bevindt, is wel zo praktisch. Via dochterorganisatie Advanced Mechanical Recruitment hebben wij onlangs een R&D engineer in vaste dienst kunnen nemen via een kort werving & selectie traject.

Ik kan u aanraden bij capaciteitsproblemen of technische uitdagingen contact te zoeken met Advanced Mechanical Engineers B.V.

Andres Boom, Directeur
www.ottobock-josamerica.com