Feltracon houdt zich bezig met de ontwikkeling, bouw en levering van High-tech food-processing machines. Het probleem van de klant is de creatieve uitdaging voor de engineers. De uitgebreide kennis van processen en materialen vormen de basis van innovatieve en klant-of product specifieke machines. Het snijden en wassen van groente, batch of continu centrifugeren, drogen blancheren, mixen of sorteren en uiteraard het transport tussen deze delen is de wereld waarin Feltracon zich beweegt en dat uiteraard in een milieu- en energievriendelijk perspectief.

Doordat onze opdrachten vaak projectgebonden zijn en op een bepaalde tijd gereed moeten zijn in verband met de oogsttijd van de groente hebben wij altijd te maken met een wisselende capaciteit op onze afdeling engineering. Naast onze eigen engineers werken er heel regelmatig engineers van Advanced Mechanical Engineers op de afdelingen R&D en project-engineering.

Het werken met een natuurproduct vergt een gedegen opleidingstraject en die kennis hebben wij bij AME gevonden. Aspecten als reinigbaarheid en simpele oplossingen voeren vaak de boventoon.

In onze machines zit naast mechanica ook veel plaatwerk wat nu net weer een ander soort engineer vraagt. Wij hebben ervaren dat de engineers van AME ervaring met beide hebben, hetgeen voor ons erg interessant is.

Kwaliteit, snelheid, flexibiliteit en zeker elkaar snappen is wat mij aantrekt in AME.

J. van Felius, Directeur
www.feltracon.com