Timesavers is ontstaan in 1939, toen Arie van der Linden een reparatiewinkel begon voor houtbewerkingsmachines in Rotterdam. Vandaag de dag, specialiseert het bedrijf zich in een wijde selectie machines voor slijpen, ontbramen van metaal platen, finishen en precisieslijpen. Precisieslijpen houdt in dat er tot een honderdste van een millimeter nauwkeurig een oppervlakte van een materiaal verwijdert kan worden. In de vestiging Goes worden de medium-, zware- en speciaal-machines gebouwd.

Wij hebben Advanced Mechanical Engineers benaderd toen één van onze nieuwe machines in een bepaald werkgebied in ongewenste resonantie kwam en overmatige slijtage vertoonde. In nauwe samenwerking tussen onze eigen R&D engineers en de engineers van AME zijn we gaan bekijken wat mogelijke oorzaken zouden kunnen zijn en welke mogelijke oplossingsrichting we zouden kunnen volgen. Op basis van een gedegen analyse, simulaties, berekeningen en uiteindelijk diverse voorstellen vanuit AME hebben wij gezamenlijk een strategie gekozen om de problemen het hoofd te kunnen bieden.Vanuit deze strategie voortkomende oplossingen zijn geïmplementeerd en getest en de resultaten zijn veelbelovend.

AME heeft ons op een prettige en professionele wijze geholpen met een duidelijk advies en een verfrissende kijk op zaken. Ik kan ze van harte aanbevelen.

Ing. B. Loijenga, Manager Engineering
www.timesaversint.com